Dåligt väder

Inget bra väder för fem öre så inget kul har hänt. Bara hållit sig hemomkring. Blivit lite promenader runt Årstaviken och genom Årstaskogen. Lille Anton äter för mycket för sin mage när det är god mat. Hände härom kvällen. Hela soffan fick smaka maten han ätit under eftermiddagen. Det var mindre kul, bara att plocka bort all tyg.

Feeding ducks

Idag har vi varit inne hela förmiddagen pga det dåliga vädret, regnat till och från. Men vi lekte massor med alla leksaker och hittade på bus så mamma nästan blev tokig. På eftermiddagen gick vi ut och ner till årstaviken för att mata gräsänderna. Jag fick sitta i vagnen och titta på dom fina änderna när mamma matade dom med bröd som vi tog med. Jag fick hålla påsen hela vägen och det var jätte spännande. Medans vi matade änderna kom det fiskmåsar och försökte ta maten men änderna hackade dom med näbben så dom inte vågade ta nått bröd, då va mamma snäll och kastade lite bröd längre bort som dom med kunde få smaka. Då fick vi se nått fint. En av måsarna tog en brödbit i näbben, flög till en till mås som stod en bit bort och gav brödbiten till den måsen. Det va så gulligt.

Efter att vi matat fåglarna färdigt så gick vi till kiosken och hämtade ut ett paket som pappa fått. Det va en låda med barnsaker från underbara barn. Men vi hade redan fått den lådan. När pappa kom hem ringde han och till dom och frågade varför vi fått en till lika dan. Dom sa att vi kunde behålla den eller ge till en vän så i morgon ska jag få gå på play date med en kompis och ge honom lådan.

Det ska bli så roligt att få vara ute och gunga och leka. Hoppas, hoppas att det är fint väder.

Just nu så sover jag gott medans pappa bakar en smarrig kaka att ha med i morgon. Ska bli så kul att få smaka.

När dörren är på glänt.

Inte alltid lätt att vara busschaufför. Bara ibland så tycker man synd om dom när oförutsedda problem som händer. Som här när dörren helt plötsligt fått för sig att inte stänga sig.

Vad som hänt annars under gårdagen var inte så mycket. Anton var och kollade på en förskola för att se om han skulle kunna trivas där.

Anton med mamma råkade vara där lite för tidigt så dom fick titta runt på gården och knapra på äppelstavar. Den sorten äpple gillade han. Tyvärr så togs inte namnet på frukten, så det blir att köpa ett äppel av varje sort och ser om vi hittar rätt.

Pappa blev lite sen hem pga strul i kollektivtrafiken. Lite god mat och en massa bus. Så mycket bus att jag inte skulle sova. Tog mycket kraft från min föräldrar att vagga mig till sömns.

Bingolotto

Idag tog vi sovmorgon. 07,00 tyckte vi det var dax att stiga upp. Pokemon Go hade någon sorts community day, så jag fick snällt följa med ut på promenad. Detta blev min outfit för dagen, keps not solen och träningsoverall för det var väldigt varmt ute. Hade filtar med under vagnen om det skulle behövas. Det blev väldigt mycket promenerade. Jag fick se Gullmarsplan, Hammarby sjöstad, Johanneshov och nästan hela Årstaviken. Mamma fick ingen shiny Mareep, men pappa fick en. Nu under kvällen så sov jag till bingolotto. Tröttsamt att följa med överallt. Så man får ju sova lite extra på eftermiddagen/ kvällen.

14/4 Badhus och glass

Hej och god kväll.

Dagen började som den brukar, jag vaknar 10 minuter för tidigt enligt mina föräldrar varje morgon. Idag var mamma så snäll och tog hand om mig så pappa fick sova 30 minuter extra. Det stod bad på schemat idag. Vi packade väskorna med badkläder och mat till mig. Vi åkte till Farsta badhus. Det var stor men tyvärr så hade dom inget familjeomklädsrum så jag fick följa med pappa. Oj vad jobbig jag var i omklädesrummet. Jag kröp runt och var nyfiken på allt och alla. En stackars unge blev rädd när jag kom krypandes. Som tur hann jag bara en liten bit innan pappa kom och hämtade mig för 3:e eller var det 9:e gången jag kröp undan. Lite bus ska man ju göra när man är liten. Duschningen innan bade gick bra för det fanns duschslang så jag fick sitta på en liten pall medans pappa spolade av mig. Ute vid bassängerna väntande mamma otåligt och undrandes om varför vi tog sådan hiskelig tid. Vi testade lite lätt barnpoolen, den var sådär. Vi gick över till den större poolen så att pappa kunde leka med mig. Jag fick åka snabbt runt så vattnet stänkte på mamma. Upp i luften åkte jag så det plaskade när jag blev fångade på vägen ner. Mamma simmade ryggsim med mig liggande på magen, det var lite läskigt. Vi gick tillbaka till barnbassängen. Nu vet den roligaret, fått smak på bad. Åkte vattenruschkana, plaskade i grotta så det ekade. Fick visat hur man kunde på vatten att flytta sig med hjälp av händerna. Om det prutar en stråle vatten från ett ställe och man sätter handen där så sprutar det överallt. Jättekul tyckte jag. Efter 1 timmes lek så var jag hungrig, vi satte oss på en bänk som stog bakom bassängerna i solen. Efter maten var jag så trött att vi fick faktiskt röra på oss. En intvålade unge är en hal unge sa pappa i duschen. Undra vad han menade med det. På vägen hem så var det inte ett moln på himlen så vi fick planera in en tripp till liljeholmen så jag kunde få en mössa som skyddar lite. Mössan som jag köpte ser ni på bilden och glassen var riktigt god.i282319414674101211._szw1280h1280_

13/4

Liten uppdatering från dagen. Väckte mina föräldrar i lagom tid så att dom skulle hinna plocka ihop tvätten och hinna till stugan klockan 07:00. Dom var lite lagom trötta men det är ju inte mitt problem. När pappa varit nere med tvätten så blev det ordentligt frukost. Gröt och frukt, mums vad gott det var. Därefter var det bus och lek som stod på schemat. Besök på BVC var inbokat. Obligatoriska 8 månaders kontrollen. Den klarade vi galant, man ska visst inte kunna dra sig upp stående förrän 10 månader, det glömde dom berätta för mig när jag föddes 🙂 så den var check också. Det går fort för mig, hoppas jag snart kan gå själv. Så tråkigt att sitta i vagn och hålla händer när man är i farten. Imorgon står det vad på schemat. Då ska vi testa mina fina badbyxor som är baby tätade så ingen olycka kan läcka ut. Jag fick vara med och baka nytt bröd. Fullkornsbröd på surdeg med soltorkade tomater med oregano topping. Smak av Italien utan att behöva äta pasta. Brödet var jättegott, så gott att jag inte ville ha gröten till kvällsmaten. Nu sover jag äntligen gott i min säng och kan knappt vänta tills imorgon.i282319414674070625._szw1280h1280_

7/4 På sightseeing till norra delarna

Fick en idé om att det var tid för Anton att träffa sina morföräldrar. Sagt och gjort så ringde vi och sa att dom skulle ha kaffe klart. Anton väckte oss i god tid för att hinna packa väskorna och bilen. Denna bil togs i Tönnebro som det tog 2,5 timmar att köra till. Tvungna att stanna 2 gånger på vägen för mat och röra på sig. Inget kul att sitta stil för länge. Blev tvungna att köpa en ny leksak för dom vi hade med oss var inga roliga längre. i282319414673994716._szw1280h1280_

30/3-2018

Idag (fredag) Så väckte jag pappa och mamma tidigt igen, jag förstår inte varför dom klagar. Om solen är uppe så är jag uppe :D.

Pappa och jag tog en lång promenad i skogen och letade efter troll och knytt medans mamma fick lite lugn och ro. Hon fick passa på att tvätta.

Det va jätte fint i skogen berättade pappa efteråt för jag råkade somna ganska så fort. Men jag hade vaknat tidigt med för att väcka mamma och pappa så sömn va välbehövligt.  Instagram

 

Efter en timme vaknade jag och fick titta på när pappa fångade Pokemon på sin mobil. Jag förstår inte riktigt hur dom roliga djuren kommer in i telefonen men man får kasta bollar på dom :).

 

När vi kom hem så blev det middag och idag fick jag testa våfflor för första gången. Mamma lade på sylt och grädde men fy så illa det smakade. Men bara våfflan  smakade gott.

Jag kastade några bitar på golvet med så mamma skulle få något att göra.

Tänk så snäll och omtänksam jag är. <3

 

Efter middagen blev jag jättepigg och ville leka massor.

jag öppnade lådor, klättrade på pappas stol och la strategiskt ut mina bollar på golvet så mamma trampade på dom och sa roliga ord.

Det tog ett tag innan jag blev trött så jag somnade 21:30.

Men då sov jag riktigt riktigt gott hela natten.

Fredag imorgon

Wohoo, fredag imorgon. Då ska det hinnas med en massa. Vi ska ju prova bilstolen och snurra framt och tillbaka, fram och tillbaka, fram och tillbaka ett par gånger. Tvätttid är bokad för jag har kladdat ner alla kläderna nu när jag nästan kan själv. Det blir lite kladdigt både på kläderna och golvet. Men grötinpackning 2 ggr om dagen kommer säkert göra att min bebishy sitter kvar ett bra tag. Pappa har lovat mig att vi ska ut och åka vagn trots att vädertanten på tv sagt att det kommer bli kallt. Han får nog ta på sig långkallingar och raggsockar. Jag åker nerbäddad i min varma och åkpåse med min härligt blå flisisoverall. Ingen risk att jag kommer bli kall i alla fall. Om allt går som planerat ska jag få vara med på mitt första brödbak också. Gör ju inget att jag kladdar lite till nu när tvätttiden är bokad. Lite mjöl överallt i köket måste man ju ha minst en gång i alla fall. Sist det bakades fick jag inte vara med. Gjorde inget för jag hitta leksaker överallt som pappa ställt strategisk för att jag skulle hålla mig sysselsatt. Mamma bara skakade på huvudet och tyckte pappa var konstigt. Det får bli allt för idag. Skrives imorgon kväll igen.

P.S Pappa som skriver för jag sover som en bebis i min spjälsäng. D