Jul och Nytt År

Dagen före julafton var lite speciell. Första gången grabben skulle få åka bil väldigt långt. En sträcka som pappa normalt betar av på ca 6 timmar tog 9 timmar nu när jag åkte med. Det skulle tas pauser för att äta, leka lite och byta blöja förstås. Vilken tur att jag är snäll när jag åker bil. Sov väldigt mycket och satt tyst och lekte med mina leksaker. Även om pappa inte riktigt gillade alla dom olika ljuden mina leksaker ger ifrån sig. Farmor och farfar skulle få se mig för första gången sedan jag föddes. Tyvärr ser jag lite sur ut här men det är bara för att mamma ville ha bild och mina leksaker hade jag lagt åt sidan och inte kunde jag nå dom heller.

Julafton bjöd på en liten sovmorgon i alla fall. Ända till 8 på morgonen, längsta jag sovit på ett bra tag. Farmor och farfar plocka fram värsta hotellfrukosten. Det godaste var yoghurten som jag åt väldigt mycket utav. Pappa fick vörtbörd med nygrilljerad skinka med hemmagjord senap extra stark.

Innan frukosten var avklarad så passade jag på att kladda lite extra vid min sittplats. Yoghurt överallt ska det vara, måste ju synas var jag har suttit och ätit.

När frukosten var avdukad så var det tid för mig att bli julfin. Duscha är ju något av det bästa jag vet så det var inga problem att få mig ren och fin. Finkläder hade jag också med mig så det blev lite extra speciellt även om jag inte riktigt förstår varför ännu.

Det bar iväg till faster för det var hon höll i julfirande detta året. Skulle få träffa mina kusiner och leka med deras leksaker. Nya leksaker att leka med är alltid kul, i alla fall dom första 5 minuterna sedan ska det bytas till ny leksak. Annars tröttnar man.

Efter julmaten så kom tomten. Vissa av mina kusiner var rädd för honom men han såg ju ut som pappa fast med glasögon och vitt skägg. Ingen större skillnad så det var ju inte farligt. Lite sur ska man ju se ut när pappa tar bild annars är det inte som det ska vara.

Fick lite saker som skulle passa ihop med det jag fick innan vi åkte iväg till farmor och farfar. Det var en korg med plastgrönsaker som passar jättebra till mitt lilla kök som står i köket hemma hos mina föräldrar.

Nyår var inte så värst kul. Min förkylning och hosta samt snoriga näsa gjorde det mest bara tungt att leka. Efter en tur ute med mamma och pappa så somnade jag i sängen och sov i flera timmar. Av någon konstig anledning så petade dom på mig för att se om jag rörde på mig. Jag sov ju så tungt och mysigt nerbäddad.

Mamma ville leka lite med lera medans pappa gjorde iordning inför kvällen så vi bjuder på en bild på det med.

Vi fikade massa godsaker såsom chips, jordnötsringar och gifflar. Gifflar kan man ju bara ta ett bett på sedan har ju någon ätit på den och då måste jag ju ta en ny. Så nu finns en hel skål med gifflar som någon har tagit en tugga av. Undrar hur det kan komma sig.

Å nej, du såg mig. Men titta så söt och snäll jag är. Tar ju bara en liten barnhand med jordnötsringar ju. Finns så det räcker till dig med.