Tyresta nationalpark!

fredags vaknade jag extra tidigt, halv sex va jag klarvaken och redo för dagen. Mamma tyckte de va alldeles för tidigt men pappa tyckte de va lagom för han hade en överraskning åt mamma och mig. Vi klev upp, åt frukost och fick lediga svala kläder på oss. Det va så konstigt för pappa packade massa väskor med vatten, mat och massa annat gott. Det visade sig att vi skulle ut på en hajk i skogen.

Vi åkte en bra stund i bilen innan vi kom fram, men när vi kom fram va allt så härligt fint. Massa fin skog och fåglar som sjöng. Mamma försökte sätta mig i vagnen men jag totalvägrade, är hon galen? Sätta mig i en vagn när jag kan sitta i selen på pappas mage och mysa.

Jag somnade ganska fort där hos pappa och när jag vaknade hade mamma och pappa nästan kommit ut ur skogen igen. Men där väntade nästa överraskning, en massa djur! Det fanns får, lamm, hästar, kossor och grisar. Lammen tyckte jag bäst om, dom lät så roligt. Jag försökte härma dom men pappa sa att dom inte va kråkor. Hmm konstigt. Sen fick vi se en jättestor häst. Den va alldeles svart med ett jättestort huvud. Pappa tyckte vi kunde kolla på avstånd men mamma tog mig i famnen och bar fram mig riktigt nära, så nära att den stora hästen nosade på min hand. Men då blev jag rädd och ville tillbaka till pappa. Tänk om han hade tagit en tugga av mig? Usch så läskigt.

Efter att den stora hästen försökt äta upp min hand så hittade vi ett trevligt fik. Jag fick massa kakor och glass av pappa. Han är snäll han.

När vi kom hem så somnade vi alla tre i två timmar. De va jätte skönt. På kvällen tog vi en liten promenad här hemma och efter den somnade jag gott I min säng och sov hela natten.

I